Ajankohtaista

Skräpflak / Vaihtolavat 2023

15.05.2021 klo 13:17

Astia muovipakkauksille

13.06.2019 klo 20:35

Oy Byviken Ab Jätteidenkäsittelysuunnitelma

Oy Byviken Ab:llä on Espoon Kylänlahdessa pienvenesatama, joka lähinnä on tarkoitettu lähisaariston vapaa-ajanasukkaiden yhteysveneille.

Yhtiö asettaa jätesäiliön osakkeenomistajiensa ja vuokralaistensa (tästä eteenpäin ”osakkaat”) käyttöön tavallisen jätteen keräilyä varten varsinaisen mökkikauden aikana, toukokuusta marraskuuhun.

Jätesäiliön koko ja tyhjennysväli määräytyvät käytön mukaan ja voi vaihdella kauden aikana. Normaali tyhjennysväli on kerran viikossa, mutta heinäkuussa tyhjennyksiä voi olla kaksi kertaa viikossa ja loppusyksystä kerran kahdessa viikossa.  Asiasta vastaa satamakapteeni.

Jätesäiliön vieressä on taulu, joka muistuttaa ketkä saavat käyttää Byvikenin jätesäiliötä ja miten.

Jätesäiliö on sijoitettu siten että se on käyttäjien ulottuvilla, mutta aiheuttaa mahdollisimman vähän haittoja ympäristölle ja naapureille.

Ongelmajätteitä tai rakennusjätteitä ei saa jättää Oy Byviken Ab:n alueelle. Osakkaille tiedotetaan sopivista keräilypisteistä esim. ilmoitustaululla olevalla tiedotteella.

Yhtiö järjestää ison, ylimääräisen jätelavan viikonlopun yli keväisin ja syksyisin, jotta osakkaat voivat tuoda isompaa jätettä, josta muuten on hankala päästä eroon. Tämä ei koske ongelma- eikä rakennusjätteitä. Tieto näistä jätelavoista annetaan sähköpostitse, yhtiön webbisivuilla, tai kirjeitse, riippuen tarkoituksenmukaisuudesta.

Veneiden talvisäilytys Byvikenin pysäköintialueella on sallittu ajalla 1.10.-15.5., lähinnä pienemmällä pysäköintialueella.
Veneitä ei saa maalata, pohjamaalia ei saa poistaa, eikä moottoreita saa huoltaa yhtiön alueella, mikä on sanottu yhtiön järjestyssäännöissä, jotka lähetetään osakkaille vuosittain.

Byvikenin uudessa vartiotuvassa on vartijan käytössä kunnalliseen viemäriverkostoon kytketty WC.

Byvikenissä on kunnallinen vesipiste, joka on tarkoitettu talousvedeksi.